Válogatott összeesküvés-elméletek

A 2016. december 2-án megjelent harmadik kötettel teljessé vált Tóth Tibor (írói nevén: tiboru) konteó-trilógiája, vagyis a válogatott összeesküvés-elméleteket bemutató és elemző könyvsorozat. A három kötet egyenként harminc írást tartalmaz, a legváltozatosabb területekről: hadtörténelem, világsztárok és politikusok rejtélyes halála, repülőgép- és hajókatasztrófák gyanús háttere, nehezen megmagyarázható természeti jelenségek, titkos társaságok és szolgálatok, satöbbi.

 

A nagyvilág mellett a magyar vonatkozású történetek is helyet kapnak, a Seuso-kincsek rejtélyétől Fenyő János halálán keresztül a Mikroelektronikai Vállalat leégésén át a Malév bejrúti járatának szerencsétlenségét övező homályig. A szerző nyomozásra invitálja olvasóit, minden esethez többféle megoldást kínál, s az olvasó szabad döntése, hogy a felsorakoztatott tények birtokában melyik megfejtést fogadja el.

 

A konteókönyvek magyar nyelven egyedülálló összeesküvéselmélet-válogatást tartalmaznak, s egymástól függetlenül, tetszőleges sorrendben olvashatóak, számozásuk csak a megjelenési sorrendet jelöli. Ha Ön vásárlás előtt egy kicsit részletesebben szeretne tájékozódni, a három kötet tartalomjegyzéke ezeken a linkeket olvasható:

 

Konteó 1

 

Konteó 2

 

Konteó 3

 

A könyvek valamennyi nagyobb könyvesboltban (a Libri és a Líra hálózatában), az ország egész területén megvásárolhatóak, illetve ezek honlapján is megrendelhetőek.

 

Konteót Karácsonyra!

Hogy miért ideális ajándék Karácsonyra a 2013 novemberében a Göncöl Kiadónál megjelent Konteókönyv? Nos, több érvünk is van:

 

1.) Harminc válogatott összeesküvés-elméletet (úgynevezett konteót) tartalmaz, a teljes tartalomjegyzék ide kattintva olvasható.

 

2.) Az egyes esetek történelmi hátterének rövid bemutatásán kívül felsorolja azokat a valószínű (és olykor valószínűtlen, de nagyon elterjedt) magyarázatokat, amelyek az adott történetekkel kapcsolatosan szóbeszéd tárgyát képezték (és képezik a mai napig).

 

3.) A magyar fejezet olyan ügyek hátterét és rejtett összefüggéseit is bemutatja, amelyek a mai napig foglalkoztatják a hazai közvéleményt: a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás, a körmendi gyerekgyilkosság, a Malév 240-es bejrúti járatának lezuhanása, a Fenyő-gyilkosság, vagy Elbert János titokzatos halála.

 

4.) A klasszikus nagy eseteket kívül (Kennedy-gyilkosság, a Bilderberg-csoport vagy a roswelli ufó-baleset) olyan ügyek is terítékre kerülnek, amelyek részletei nem ismertek túl széles körben, de bizton állíthatjuk, hogy ugyanolyan izgalmasak és rejtélyesek, mint az említettek: a Voynich-kézirat, az ivóvíz fluoriddal történő dúsításának kérdésköre, Patton tábornok halála vagy a nácik eltűnt aranya - hogy csak egy párat emeljünk ki a választékból.

 

5.) A történetek (és a változatos megoldási lehetőségek) elolvasását követően mindenki továbbgondolhatja a lehetőségeket, baráti vagy családi körben érvelhet a szerinte helyes megoldás mellett, s jólesően vitatkozhat a más nézeteket képviselőkkel. Mert a konteózás (túl azon, hogy ismeretterjesztésnek sem utolsó) szellemi kihívás, intellektuális játék és logikai fejtörő is egyben.

 

6.) A könyv áráról és megvásárlásának lehetőségeiről ide kattintva lehet mindent megtudni, de azt máris elárulhatjuk, hogy kevesebbe kerül, mint tíz budapesti metrójegy és olcsóbb, mint négy doboz átlagos cigaretta. És mennyivel egészségesebb! Tegyék a kezüket a szívükre: ugye nem sok  az a 98 forint egy konteóért?!

 

Kellemes szórakozást és boldog ünnepeket kíván:

 

[tiboru]

Rejtélyes halálesetek

A homályos, tisztázatlan körülmények között bekövetkezett halálesetek mindig is felkeltették az emberek érdeklődését, nem csoda tehát, hogy az összeesküvés-elméletek egyik kedvenc terepét jelentik. Különösen igaz ez, ha olyan emberek rejtélyes haláláról beszélünk, akik már életükben milliók által ismert művészek, politikusok vagy az élet egyéb területein kiemelkedő személyiségek voltak.

 

A két Konteókönyv részletesen foglalkozik számos hasonló haláleset hátterével és lehetséges magyarázatával: öngyilkosság, szándékos emberölés, összeesküvés, nagypolitika, szex, maffia..? Ízelítőül álljon itt néhány példa a könyvekből:

 

 

Bővebben: Rejtélyes halálesetek

Titkos társaságok

Amióta a világ világ, az emberek egy (kisebbik) része titkos társaságokba tömörült, a másik (nagyobbik) hányada pedig mindent megtett azért, hogy ezeknek a rejtélyes tömörüléseknek a titkait - legalább részben - kifürkéssze. Vannak több ezer, több száz, illetve néhány évtizedes múltra visszatekintő, többé-kevésbé zárt és homályba burkolózó egyesületek, amelyek valódi céljai legalább olyan homályosak, mint felvételi követelményeik, működésük motivációja vagy tagsági névsoruk.

Bővebben: Titkos társaságok