Konteó2 tartalomjegyzék

Harminc különösen izgalmas történet, amik napokig nem hagynak nyugodni. Harminc máig megfejtetlen rejtély, ahol az ismeretlen részleteket kipótolta az emberi fantázia és az összeesküvés-elméletek sokasága kapott szárnyra. Ez a könyv nem akar eldönteni régóta dúló vitákat és nem hirdet igazságot kideríthetetlen eseményekről.

 

Szerzője sokoldalú és rendkívül alapos adatgyűjtéssel abban segít, hogy mindenki kialakíthassa a saját véleményét számos olyan kérdésről, amelynél a hivatalos magyarázat gyanakvásra ad okot. Nem minősíti a felvonultatott nézeteket, igyekszik minden elképzelést bemutatni, ezzel is gondolkodásra, szellemi párbeszédre ösztönözve az olvasót. A konteózás, vagyis az összeesküvés-elméletek boncolgatása, elemzése, szembeállítása ugyanis olyan intellektuális játék, amely egyrészt szórakoztat, másrészt segíti egy egészséges kritikai szemlélet kialakítását. Eredjünk hát a titkok nyomába. A tartalomjegyzék a következő:

 

 

1.) Rejtőzködők

 

Szabadkőművesek
Mormon-konteók
Rejtélyes helyek, titkos bázisok
Bohemian Grove

 

2.) Földön, vízen, levegőben

 

D. B. Cooper
Titanic-katasztrófa
UFO
A Kurszk tragédiája
Philadelphia-kísérlet
USS Liberty-incidens

 

3.) Előre megfontolt szándékkal

 

Robert Maxwell
Jim Morrison
Robert F. Kennedy
Elvis Presley
Lady Diana

 

4.) A bőrünkre megy a játék

 

AIDS-dosszié
Rákgyógyszer-összeesküvés
Kender-kérdőjelek
A globális felmelegedés
GMO-ügyirat

 

5.) Történelmi kérdőjelek

 

ODESSA
Atlantisz
Hasfelmetsző Jack
Holdraszállás-konteók
9/11

 

6.) Magyar rapszódia

 

A Seuso-rejtély
Rózsa-Flores Eduardo
Cigánygyilkosságok
A Mikroelektronikai Vállalat
Balla Irma halála

 

A könyvet a Libri és a Líra bolthálózatában lehet megvásárolni, illetve a Bookline oldalán is megvehető, az Alexandrát sajnos nem tudom jó szívvel ajánlani. A Göncöl Kiadó honlapján (ahol a könyvbe bele is lehet olvasni, ide kattintva) megrendelhető, 20%-os állandó kedvezménnyel. 

 

Friss hír: a zöld színű konteókönyv mostantól e-könyv alakban is hozzáférhető, epub és mobi formátumban egyaránt! Az elektronikus könyvet innen lehet letölteni.

 

És még egy utolsó információ: az első kötet tartalomjegyzéke ide kattintva olvasható, a harmadiké pedig ezen a linken.