Vasárnapi Hírek nagyinterjú

Összeesküvésgyár: az oroszok nagyon büfék

 

interjú Tóth Tiborral (tiboru), akinek nemsokára megjelenik harmadik Konteó-könyve

 

VH: Állampolgári műfaj, egyfajta önvédelem, a valóság megismerésére való törekvés vagy épp fordítva: a hatalom információmanipulálási eszköze – miképp definiálná a konteógyártást?

 

[tiboru]: Inkább azt mondanám: egy közéleti álláspont alapos vizsgálata, azzal az előfeltevéssel, hogy a világ valamennyi fontos történése mögött titkos erők lapulnak. Olyan erők, amik befolyásolni próbálják gondolkodásunkat, világértelmezésünket. És igen: állami szereplők is használják az összeesküvés-eleméleteket, hogy saját érdekeiknek megfelelően hajlítsák a közvéleményt.

 

Bővebben: Vasárnapi Hírek nagyinterjú

Print Power interjú

K1.) Mikor és hogyan született meg a gondolat, hogy a blog könyv formában is megjelenjen?

 

V1.) A blog 2008-as indulását követően többen javasolták, hogy print formában is jelentessem meg, de önerős kiadásra nem volt pénzem, kilincselni meg nem akartam. Soha egyetlen kiadót sem kerestem meg ajánlattal. Aztán 2013 nyarán bekövetkezett, amiben nem igazán hittem: a Göncöl Kiadó vezetője személyes találkozót kért, ahol megkérdezte, hogy szeretnék-e igazi könyvet a Konteóblogból.

 

Bővebben: Print Power interjú

HVG nagyinterjú

A rendőrség ügyesen a sajtón keresztül terelte el a Teréz körúti robbantó figyelmét, aki nem is biztos, hogy maga a robbantó. Az Orbán–Pharaon-ügyből nőhet ki a legfrissebb hazai összeesküvés-elmélet. Itt lenne az ideje, hogy Hollywood szuperprodukciót készítsen a Seuso-kincsek rejtélyéről, amelynek megfejtése egyébként benne van a könyvében. Tóth Tiborral, azaz [tiboru], egykori bűnügyi felderítővel, jelenlegi konteóssal beszélgettünk legújabb konteós könyvének megjelenése előtt.

Bővebben: HVG nagyinterjú

Krónika nagyinterjú

„Az összeesküvés-elméletek gyártása és terjesztése Közép-Kelet-Európában nemzeti sport, hiszen errefelé évszázadok óta megtanultuk, hogy a regnáló hatalomban mindig kételkedni kell, mert úton-útfélen megpróbálnak átverni bennünket.” - Interjú Tóth Tibor temesvári születésű budapesti bloggerrel.

Bővebben: Krónika nagyinterjú

Heti Válasz nagyinterjú

Társadalmi tünetnek tekinthető a Magyarországon burjánzó összeesküvéselmélet-hit, az ezoterikus átverésre pedig óriási pénzeket mozgató ipar épül – mondja a csütörtöki Heti Válaszban Tóth Tibor, aki tiboru néven 2008 óta írja Konspirációs teóriák (Konteó) című blogját.

 

Az azonos címen már második könyvvel jelentkező volt rendőrnyomozó értékeli az Index chemtrailes kamuinterjúja körüli vitákat, Seuso-ügyben és a Balla Irma-gyilkosságban pedig fordulatot jósol.

 

Bővebben: Heti Válasz nagyinterjú