Válogatott összeesküvés-elméletek

A 2016. december 2-án megjelent harmadik kötettel teljessé vált Tóth Tibor (írói nevén: tiboru) konteó-trilógiája, vagyis a válogatott összeesküvés-elméleteket bemutató és elemző könyvsorozat. A három kötet egyenként harminc írást tartalmaz, a legváltozatosabb területekről: hadtörténelem, világsztárok és politikusok rejtélyes halála, repülőgép- és hajókatasztrófák gyanús háttere, nehezen megmagyarázható természeti jelenségek, titkos társaságok és szolgálatok, satöbbi.

 

A nagyvilág mellett a magyar vonatkozású történetek is helyet kapnak, a Seuso-kincsek rejtélyétől Fenyő János halálán keresztül a Mikroelektronikai Vállalat leégésén át a Malév bejrúti járatának szerencsétlenségét övező homályig. A szerző nyomozásra invitálja olvasóit, minden esethez többféle megoldást kínál, s az olvasó szabad döntése, hogy a felsorakoztatott tények birtokában melyik megfejtést fogadja el.

 

A konteókönyvek magyar nyelven egyedülálló összeesküvéselmélet-válogatást tartalmaznak, s egymástól függetlenül, tetszőleges sorrendben olvashatóak, számozásuk csak a megjelenési sorrendet jelöli. Ha Ön vásárlás előtt egy kicsit részletesebben szeretne tájékozódni, a három kötet tartalomjegyzéke ezeken a linkeket olvasható:

 

Konteó 1

 

Konteó 2

 

Konteó 3

 

A könyvek valamennyi nagyobb könyvesboltban (a Libri és a Líra hálózatában), az ország egész területén megvásárolhatóak, illetve ezek honlapján is megrendelhetőek.

 

Konteókönyveket Karácsonyra!

Hogy miért ideális ajándék Karácsonyra az immáron trilógiává terebélyesedett Konteókönyv-sorozat? Nos, több érvünk is van:

 

1.) Harminc + harminc + harminc (azaz összesen kilencven) válogatott összeesküvés-elméletet (úgynevezett konteót) tartalmaz; a kék (első) kötet teljes tartalomjegyzéke ide kattintva olvasható, a zöld (második) köteté itt vehető szemügyre, a téglavörös (harmadik) pedig itt tekinthető meg.

 

2.) Az egyes esetek történelmi hátterének rövid bemutatásán kívül felsorolja azokat a valószínű (és olykor valószínűtlen, de nagyon elterjedt) magyarázatokat, amelyek az adott történetekkel kapcsolatosan szóbeszéd tárgyát képezték (és képezik a mai napig).

 

3.) A magyar fejezetek (az első két kötetben van ilyen is!) olyan ügyek hátterét és rejtett összefüggéseit is bemutatja, amelyek a mai napig foglalkoztatják a hazai közvéleményt: a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás, a körmendi gyerekgyilkosság, Balla Irma halála, a Malév 240-es bejrúti járatának lezuhanása, a Fenyő-gyilkosság,  a Mikroelektronikai Vállalat leégése, a cigánygyilkosságok, a Seuso-kincs története vagy Elbert János és Rózsa-Flores Eduardo titokzatos halála.

4.) A klasszikus nagy eseteket kívül (mindkét Kennedy-gyilkosság, a Bilderberg-csoport, a Titanic-katasztrófa, Diana hercegnő halála, a Hasfelmetszó Jack-sztori vagy a roswelli ufó-baleset) olyan ügyek is terítékre kerülnek, amelyek részletei nem ismertek túl széles körben, de bizton állíthatjuk, hogy ugyanolyan izgalmasak és rejtélyesek, mint az említettek: a Voynich-kézirat, az ivóvíz fluoriddal történő dúsításának kérdésköre, Patton tábornok halála vagy a nácik eltűnt aranya - hogy csak párat emeljünk ki a nagyon gazdag választékból.

 

5.) A történetek (és a változatos megoldási lehetőségek) elolvasását követően mindenki továbbgondolhatja a lehetőségeket, baráti vagy családi körben érvelhet a szerinte helyes megoldás mellett, s jólesően vitatkozhat a más nézeteket képviselőkkel. Mert a konteózás (túl azon, hogy ismeretterjesztésnek sem utolsó) szellemi kihívás, intellektuális játék és logikai fejtörő is egyben.

6.) A könyvek áráról azt máris elárulhatjuk, hogy egy kötet kevesebbe kerül, mint tíz budapesti metrójegy és olcsóbb, mint négy doboz átlagos cigaretta. És mennyivel egészségesebb! Tegyék a kezüket a szívükre: ugye nem sok az a száz forint körüli összeg egy konteóért?! A könyvek természetesen egyenként, egymástól függetlenül is megvásárolhatóak és olvashatóak.

 

7.) Az elektronikus könyvek kedvelőinek felhívjuk a figyelmét, hogy az első két kötet e-book alakban is elérhető, epub és mobi formátumban egyaránt, a papírkönyvek árának körülbelül a feléért. A további ekönyv-tudnivalókért kattintsanak ide (első kötet), illetve ide (második kötet).

8.) A hagyományos, papíralapú könyvek a Libri és a Líra könyvesboltokban egyaránt megtalálhatóak, illetve a Bookline oldalán is beszerezhetőek. Már amíg el nem fogynak :-)

 

Jó szórakozást, boldog ünnepeket és kellemes olvasást kíván:

 

[tiboru]

Konteókönyvek a Líránál!

A Líra könyvesboltok országos hálózatában, vagyis közel ötven helyszínen Szombathelytől Budapesten keresztül Nyíregyházáig megvásárolható a két konteókönyv, amelyek kötetenként 30 - 30 válogatott összeesküvés-elméletet tartalmaznak könnyed, ugyanakkor informatív stílusban. Megismerkedhetnek az olyan klasszikus történetek hátterével és részleteivel, amelyek évszázadok óta foglalkoztatják a rejtélyekre fogékonyak fantáziáját (templomos lovagok, szabadkőművesek, illuminátusok és a többiek), kortárs titkokat is nagyító alá teszünk (Bilderberg-csoport, génmódosítás, globális felmelegedés), s kiemelt terjedelemben foglalkozunk olyan hazai vonatkozású eseményekkel, mint a Seuso-kincs körüli kérdőjelek, a Fenyő-gyilkosság, a körmendi gyermekgyilkosság vagy a móri bankrablás mindmáig homályos háttere.

 

A konteókönyvekhez (15%-os kedvezménnyel) a Líra könyvesboltok honlapján keresztül is hozzá lehet jutni, ezekre a linkekre kattintva: Konteó1, illetve Konteó2. A válogatott összeesküvés-elméleteket tartalmazó kötetek kiváló karácsonyi ajándékot jelentenek. Aki a könyvek részletesebb tartalmára kíváncsi, az az első kötet tartalomjegyzékéhez kattintson ide, a második kötetéhez pedig ide

 

És egy újdonság: a Líránál már ekönyv-alakban is megvásárolható, epub és mobi formátumban egyaránt!

Konteókönyvek a Librinél!

A Libri könyvesboltok országos hálózatában, vagyis több, mint huszonöt helyszínen Pécstől Budapesten keresztül Debrecenig megvásárolható a két konteókönyv, amelyek kötetenként 30 - 30 válogatott összeesküvés-elméletet tartalmaznak könnyed, ugyanakkor informatív stílusban. Megismerkedhetnek az olyan klasszikus történetek hátterével és részleteivel, amelyek évszázadok óta foglalkoztatják a rejtélyekre fogékonyak fantáziáját (templomos lovagok, szabadkőművesek, illuminátusok és a többiek), kortárs titkokat is nagyító alá teszünk (Bilderberg-csoport, génmódosítás, globális felmelegedés), s kiemelt terjedelemben foglalkozunk olyan hazai vonatkozású eseményekkel, mint a Seuso-kincs körüli kérdőjelek, a Fenyő-gyilkosság, a körmendi gyermekgyilkosság vagy a móri bankrablás mindmáig homályos háttere.

 

A konteókönyvekhez (akár 15%-os kedvezménnyel) a Libri könyvesboltok honlapján keresztül is hozzá lehet jutni, ezekre a linkekre kattintva: Konteó1, illetve Konteó2. A válogatott összeesküvés-elméleteket tartalmazó kötetek kiváló karácsonyi ajándékot jelentenek. Aki a könyvek részletesebb tartalmára kíváncsi, az az első kötet tartalomjegyzékéhez kattintson ide, a második kötetéhez pedig ide. A két könyv a Libri "történelem" kategóriájának top30-as bestseller-listáján hónapok óta az első tízben található.

Magyar konteók

Nyugodtan és büszkén állíthatjuk, hogy összeesküvés-elméletek gyártása, terjesztése és erősítése terén – mi magyarok – egészen kivételeset alkottunk, s felvesszük a versenyt az ilyen téren élenjáró nemzetekkel: az amerikaiakkal, olaszokkal, s tán még a Közel-Kelet népeivel is. A közéletnek nincs olyan területe, ahol a magyar kreativitás ne próbálna rávilágítani a különböző események valódi hátterére: titokzatos, feltáratlan gyilkosságok, természeti és ipari katasztrófák, rejtélyes eltűnések, vélt és valós titkosszolgálati manőverek – a magyarokat szemmel láthatóan nem lehet az orruknál fogva vezetni.

Bővebben: Magyar konteók