K3 dedikálás és OOPART a Tanulmánytárban

Aki úgy gondolja, hogy a karácsonyi bevásárlási láz kellős közepén engedélyez magának egy másfél órás kikapcsolódást, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Műszaki Tanulmánytáránál jobb helyet nem is találhatna magának (Budapest, XI. kerület, Prielle Kornélia utca 10. szám). Itt ugyanis (a mindig szemügyre vehető, elképesztően izgalmas műszaki érdekességek mellett) 2016. december 3-án, szombaton 11.00 órától egy háromfordulós rendezvényre kerül sor, melynek alulírott lesz a... hogy is mondják ezt..? Főszereplője? Igen, ez végül is elég pontos: tehát (és ezt egy kicsit feszengve mondom) én leszek a főszereplője.

 

 

1.) Az első forduló egy 45-50 perces prezentáció lesz, amit az úgynevezett OOPART-jelenségről fogok tartani. Hogy ez mit is fed (mármint a betűszó), azt ezen a linken el lehet olvasni. A prezentációt követően, a tapsvihar és az elismerő bekiabálások elhalkulása után – ha lesz rá igény – beszélgethetünk is egy kicsit ezekről a furcsa, szokatlan helyeken felbukkant tárgyakról.

 

2.) A második fordulóban (felvonásban) át fogom adni a blogon meghirdetett Konteó3 reklámverseny nyerteseinek az őket megillető, dedikált köteteket, s ugyancsak itt vehetik át könyvjutalmaikat azok a konteósok, akik a november 21-én kezdődő konteós rejtvényversenyen érdemelték ezt ki. Ha most csodálkozva felvonod a szemöldököd és magadban azt kérdezed: milyen rejtvényverseny?, nos, akkor csak annyit tudok mondani, hogy a hétvégén nézz be a Konteóblogba, illetve látogass el a Facebook-csoportunk oldalára, mert a részleteket ott olvashatod. Ez a második forduló szerintem nem lesz hosszabb 10-15 percnél, pezsgőt és/vagy forralt bort ne hozzatok, mert a Tanulmánytárban három tevékenység tilos: a dohányzás, az alkoholfogyasztás és az urándúsítás.

3.) Végül a harmadik forduló opcionális lesz (na nem mintha az első kettő kötelező lenne, maximum a családtagjaimnak és a Göncöl Kiadó elnök-vezérigazgatójának), ugyanis simán dedikálást foglal magában: ha már beszerezted az addig már megjelent Konteó3-at, vagy ha van olyan Konteó1 vagy Konteó2 a birtokodban, netalántán Kémek krémje, amit a sors szeszélye folytán (és teljességgel elfogadhatatlan módon) még nem írattál velem alá, akkor itt az alkalom.

 

Regisztrálni nem kell, de azért nem árt, ha egy kicsit hamarabb érkezel, mert (a tavalyi rendezvény tanulságait levonva) így nagyobb az esélyed egy jobb helyre :-) A Tanulmánytárban van egy minimális beléptidíj, amiről ezen a linken tájékozódhatsz.

 

Remélem, minél többen el tudtok jönni. Én biztosan ott leszek.