Hadtörténeti konteók

A fegyveres konfliktusok históriájának tisztázatlan, homályos mozzanatai gyakran kerülnek az összeesküvés-elméletekkel foglalkozók figyelmének homlokterébe. Az eddig megjelent három konteókönyvben a hadtörténelem iránt érdeklődő olvasók számos olyan történetről szerezhetnek új ismereteket és háttérinformációkat, amelyek joggal tartoznak a szakterület kényes fejezetei közé. A 2016 decemberében teljessé vált trilógiában jó néhány hadtörténelmi kérdésre keressük a válaszokat. Hogy megtaláltuk-e, azt az olvasó feladata eldönteni, a szerző több lehetséges magyarázatot is felkínál:

 

 

A rejtélyektől övezett templomos lovagrend kétszáz évig volt a keresztény világ legbefolyásosabb titkos csoportja. Mi volt a titkuk?

 

Hová tűnt és mit tartalmazott a nácik legendás aranykészlete?

 

Patton tábornok, a szövetségesek talán legkiemelkedőbb második világháborús generálisa furcsa körülmények között vesztette életét. Ki és miért akarhatta a halálát?

 

Az 1989-es romániai események homályos részletei mindmáig felborzolják a korszakkal foglalkozók idegeit és máig ható következményei vannak. Kik álltak valójában az elsikkasztottnak mondott forradalom mögött? Tényleg volt-e hivatalos (vagy félhivatalos) magyar szerepvállalás a temesvári felkelés mögött?

 

Az orosz haditengerészet egyik legütőképesebb tengeralattjárója, a Kurszk tisztázatlan körülmények közepette süllyedt el egy hadgyakorlaton. Baleset vagy terrortámadás volt?

 

Kik és miért süllyesztették el a USS Libertyt 1967-ben?

 

Hogyan alakult meg a nyugatnémet hírszerző szolgálat a náci elithadsereg, az SS egyik önsegélyező szervezetének alapjain?

 

Valóban kísérletezett-e az amerikai hadsereg teleportációval és időutazással?

 

Milyen furcsaságok szövik a New York-i ikertornyok és a Pentagon elleni terrortámadásokat?

 

Mi lapulhat Hitler helyettese, Rudolf Hess rejtélyes angliai utazása mögött és valóban ő halt-e meg a spandaui börtönben?

 

Hová tűnt egy egész zászlóaljnyi brit katona az első világháború törökországi hadszínterén?

 

Ki és miért akarhatta a második világháború legtehetségesebb kódfejtőjének, Alan Turingnak a halálát?

 

Mindhárom könyv kapható a nagy könyvterjesztő hálózatok (Alexandra, Libri, Líra) valamennyi boltjában és kiválóan alkalmas karácsonyi ajándéknak. A könyvek sorszámozása csak a megjelenés kronológiai sorrendjét jelöli, egymástól teljesen függetlenül olvashatóak.

 

Friss hír: az első két kötet már elektronikus alakban is megvásárolható, epub és mobi formátumokban egyaránt. Az  első kötet (a kék színű) ebook-letöltésével kapcsolatos információkért erre a linkre kell kattintani, a második (a zöld színű) pedig innen tölthető le. 

 

A könyvek teljes tartalomjegyzéke ide kattintva olvasható: Konteó1 (kék színű), Konteó2 (zöld színű), illetve Konteó3 (téglavörös színű).

 

Kellemes szórakozást és boldog ünnepeket kívánok!

 

tiboru